Mariagerstammen – historie i hjemmet

af | jan 7, 2023 | Snedker, snedkerbord

I toppen af den lille by Mariager, nær Hobro, stod der i ca. 300 år et enormt egetræ bag byens rådhus. Med sine utrolige hvælvinger, leder synet af den gamle stamme tankerne i retning af noget næsten eventyrligt, og man fornemmer straks, at der ikke er tale om et hvilket som helst egetræ. Det var egentlig ikke meningen, at træet skulle have været fældet, men i 2014 blev træet under mystiske omstændigheder ødelagt. Træet måtte senere fældes, da man vurderede at træet med tiden kunne vælte af sig selv på grund af sin enorme vægt.

mariagerstammen Snedkerløsninger til hele hjemmet

By Oak havde en idé om at give træet nyt liv ved at omdanne det til møbler. De brugte denne mulighed til at vise deres kreativitet og dygtighed, og det resulterede i smukke og holdbare produkter lavet af det gamle træ.

Vi har været så utroligt heldige at få fingrene i hele dette unikke egetræ, og vi kan derfor snedkerere en helt unik serie af spise- og sofaborde, der er ulig noget andet bord, du nogensinde kommer til at se. Den tolv tons tunge stamme har lagt til tørre i to år, før det blev savet op og fragtet til vores værksted, hvor det nu er klar til at blive bearbejdet. Der er træ til at lave præcist 28 unikke borde, som alle bliver nummereret.

mariagerstammen M Snedkerløsninger til hele hjemmet

Stammerne er savet op, så vi kan lave borde af både 3 og 4 meters længde, samt enkelte kortere borde – for eksempel sofaborde. Af respekt for træets unikke karakter, har vi besluttet ikke at tilbyde andre snedkerløsninger i dette træ.

mariagerstammen 20200513 072249 Snedkerløsninger til hele hjemmet