Jerntræsspisebord og træets historie

af | jan 7, 2023 | Snedker, snedkerbord

Et træ fyldt med historie lavet på special bestilling

I en villa i Aalborg står dette unikke spisebord i genbrugt Azobétræ, fra gamle jernbanesveller. Azobétræ er også kendt som jerntræ fordi træet er så hårdt som jern og er derfor praktisk talt umuligt at slide op. Hverken insekter eller vand kan trænge igennem det hårde træ, og det er derfor ikke nødvendigt at imprægnere det med giftholdige stoffer, som det ellers er med jernbanesveller af andre blødere træsorter.

Det hårde Azobétræ anvendes ofte i industrien, hvor der er brug for et meget hårdt materiale, der kan holde til ekstreme mængder slid – dette træ kommer fra de danske jernbaner, hvor det har lagt under gamle jernbaneskift, hvor skinnerne er udsat for ekstra slid, og hvor det er vigtigt at have et stabilt leje.

Jerntræ Snedkerløsninger til hele hjemmet

Træets densitet gør, at de lange planker er enormt tunge. Dette spisebord nåede op på en samlet kampvægt på lige knap 450 kg og er derfor samlet ude hos kunden. Vi håber med andre ord ikke, de skal flytte lige foreløbigt.
Normalt siger man, at Azobetræ ikke egner sig til snedkermøbler, da træets hårdhed gør det besværligt at bearbejde. Det, synes vi, dog blot er en fed udfordring, og vi laver derfor både borde og bænke i dette fantastiske smukke træ.

Jerntræ Snedkerløsninger til hele hjemmet