Jerntræsspisebord og træets historie

07/01/2023

Et træ fyldt med historie lavet på special bestilling

I en villa i Aalborg står dette unikke spisebord i genbrugt Azobétræ, fra gamle jernbanesveller. Azobétræ er også kendt som jerntræ fordi træet er så hårdt som jern og er derfor praktisk talt umuligt at slide op. Hverken insekter eller vand kan trænge igennem det hårde træ, og det er derfor ikke nødvendigt at imprægnere det med giftholdige stoffer, som det ellers er med jernbanesveller af andre blødere træsorter.

Det hårde Azobétræ anvendes ofte i industrien, hvor der er brug for et meget hårdt materiale, der kan holde til ekstreme mængder slid – dette træ kommer fra de danske jernbaner, hvor det har lagt under gamle jernbaneskift, hvor skinnerne er udsat for ekstra slid, og hvor det er vigtigt at have et stabilt leje.

Jerntræ Skræddersyet snedkerløsninger til hele hjemmet

Træets densitet gør, at de lange planker er enormt tunge. Dette spisebord nåede op på en samlet kampvægt på lige knap 450 kg og er derfor samlet ude hos kunden. Vi håber med andre ord ikke, de skal flytte lige foreløbigt.
Normalt siger man, at Azobetræ ikke egner sig til snedkermøbler, da træets hårdhed gør det besværligt at bearbejde. Det, synes vi, dog blot er en fed udfordring, og vi laver derfor både borde og bænke i dette fantastiske smukke træ.

Jerntræ Skræddersyet snedkerløsninger til hele hjemmet

Læs mere

Snedker Blogs

Snedker Projekter

Samarbejdspartner

Snedkerløsninger på specialbestilling

Hvis du søger en professionel snedker, der kan hjælpe dig med at realisere dine boligdrømme, er By Oak et godt valg. Vi fremstiller snedkerløsninger i træ efter specifikke mål, der matcher dine behov og drømme. Derfor er hverken skråvægge, fritliggende bjælker, skæve vægge eller andet en hindring for at inkorporere vores snedkerløsninger i dit hjem.

Derudover tilbyder vi sparring, rådgivning og vejledning i forbindelse med design af de skræddersyede snedkerløsninger. På den måde kan vores erfarne snedkere hjælpe dig med at skabe de helt rette snedkerløsninger til din bolig. Vi producerer alt lige fra garderobe til snedkerkøkken, så vi er sikre på, at vi kan finde den rette løsning til dine behov.

Der er tre gode grunde til at vælge By Oak som dit snedkerfirma:

  • ^Fremstiller snedkerløsninger efter specifikke mål.
  • ^Producerer alt lige fra garderobe til snedkerkøkken.
  • ^Tilbyder sparring, rådgivning og vejledning i forbindelse med design.

Brug for en pris?

Ønsker du et tilbud eller pris på din løsning?

Kontakt By Oak i dag for at komme godt igang!

Åbningstider

Kun efter henvendelse

Mandag - Fredag: kl. 9 - 17

Lørdag: Lukket

Søndag: Lukket

Kontakt Info

Korinthvej 9, 9220 Aalborg Øst

kontakt@byoak.dk

TLF: +4581722400

CVR: 39357291

Kontakt By Oak – Få et uforpligtende tilbud

Hvis du går med drømme om nye snedkerløsninger i høj kvalitet og unikt design, så kontakt By Oak for et uforpligtende tilbud allerede i dag. Vores team af erfarne snedkere har mange års erfaring, og vi stræber altid efter at levere snedkerløsninger, der passer perfekt til vores kunders individuelle stil og præferencer. Kontakt os for at høre mere om, hvad vi kan gøre for dig.

 

6 + 5 =

Kontakt Info

Korinthvej 9, 9220 Aalborg Øst

kontakt@byoak.dk

TLF: +4581722400

CVR: 39357291

Åbningstider

Kun efter henvendelse

Mandag – Fredag: kl. 9 – 17

Lørdag: Lukket

Søndag: Lukket